ABD'li rahip Brunson için mahkemeden karar

ABD'li Rahip Andrew Brunson'un sağlık sorunları nedeniyle ev hapsine dönüştürülen cezasına avukatının itiraz talebi 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ikinci kez reddedildi.

ABD'li rahip Brunson için mahkemeden karar

ABD’li Rahip Andrew Brunson’un sağlık sorunları nedeniyle ev hapsine dönüştürülen cezasına avukatının itiraz talebi 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ikinci kez reddedildi.

İzmir’de tutukluluğu “sağlık sorunları” gerekçe gösterilerek ev hapsine çevrilen ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson’ın ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye yeniden itirazda bulunulmuş, Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği dilekçeyle, müvekkili hakkındaki “ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı” kararına itiraz etmişti.

Brunson hakkında beyanda bulunan “Dua” kod adlı gizli tanık ile diğer tanıkların ifadelerinin “yalan”dan ibaret olduğunu iddia eden Halavurt, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Bu iddianame ve delillerle müvekkilin özgürlüklerinin sınırlandırılması mümkün olmamalıdır.

Sayın mahkemece yapılan yargılamanın fazlasıyla siyasal meselelerin konusu haline geldiği bir gerçektir. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ile ülkemiz arasında ikili ilişkilerde temel bir sorun haline gelmiştir. Bu dava sebebiyle ülkemiz de ciddi zararlara uğramaktadır. Bu durumda mahkeme heyeti olarak hukuka bağlı kalarak karar vermenin zorluğu ortadadır ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve diğer bakanlarımızın belirttiği üzere Türkiye’de yargı bağımsızlığı var ise sayın mahkemeniz iki ülke arasında gidip gelen heyetler arası görüşmelerin sonucunu beklemeksizin hukuka uygun karar vermelidir.