ABD’li Korgeneral Paul E. Funk: Amerikan askerleri Menbiç’te kalmaya devam edecek

ABD ordusundan üst düzey bir isim Menbiç’i ziyaret ederken, burada kalmaya devam edeceklerini belirtti.

ABD’li Korgeneral Paul E. Funk: Amerikan askerleri Menbiç’te kalmaya devam edecek

Korgeneral Paul E. Funk, koalisyon güçlerinin IŞİD mücadelesinin devam ettiğini, bu çerçevede ABD askerlerinin Menbiç’te kalmaya devam edeceğini söyledi. ABD’li General, IŞİD’in bölgeden temizlendiğine emin oluncaya dek askerlerinin bölgede olmayı sürdüreceklerine dikkat çekti.

Korgeneral Funk’ın bu açıklamaları Türkiye’nin, ABD’nin askerlerini Menbiç’ten çekmesini istemesinin ardından geldi. IŞİD’in Menbiç’ten atılmasının ardından 2016 yılında bölgeye ABD askerleri yerleşti. Funk, ABD askerlerinin Türkiye’nin itirazına rağmen bölgedeki Kürt güçlere destek vermeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Amerikan askerlerinin Menbiç’ten çekilmesini istemiş ve Türk askerinin oraya girerek bölgeyi gerçek sahiplerine teslim edeceğini söylemişti. Türkiye’nin bu açıklamaları hatırlatıldığında da General Paul E. Funk, bu konuda bir endişesinin olmadığını kendisinin asker olduğunu ve yalnızca görevini yerine getirmekle yükümlü olduğunu belirtti.

Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) olan güven desteğini de yineleyen General Funk, bu güçlerin kimsenin yapamadığı bir şeyi yaparak Rakka’yı geri almayı başardığını söyledi. Funk, bu nedenle de SDG’nin masada kendine bir yer kazandığını belirtti.

Türk askerleriyle koalisyon destekli Kürt güçlerinin Menbiç yakınlarında çatışmalar yaşadıkları haberlerinin hatırlatılması üzerine de ABD’li general “bunların çatışma olmadığını, sadece karşılıklı taciz atışları” olduğunu söyledi.