ABD'li general YPG yöneticisiyle görüştü

ABD'nin 'IŞİD ile mücadele'de görevlendirdiği General Paul E. Funk, YPG'nin üst düzey yöneticilerinden olan 'Mazlum Kobane' kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile görüştü. 

ABD'li general YPG yöneticisiyle görüştü

ABD’nin ‘IŞİD ile mücadele’de görevlendirdiği General Paul E. Funk, YPG’nin üst düzey yöneticilerinden olan ‘Mazlum Kobane’ kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile görüştü.

‘IŞİD ile mücadele koalisyonu’nun resmi twitter hesabından yapılan paylaşımla açıklanan görüşmenin Suriye’nin kuzeyindeki Ayn İsa Kasabası yakınlarında gerçekleştirildiği bildirildi.

Sosyal medyadan yapılan paylaşımda General Poul Funk ile YPG’nin üst düzey yöneticilerinden olan Mazlum Kobane’nin fotoğrafı paylaşılarak “Suriye Demokratik Güçleri komutanı General Mazloum, Suriye’nin Ayn Issa yakınlarındaki bir toplantıda Komutan Binbaşı Paul E. Funk ile konuşuyor. Orta Fırat Nehri Vadisi’nin kalan alanlarını özgürleştirmek adına SDF’nin saldırıları devam ediyor.” açıklamasında bulunuldu.

İşte söz konusu paylaşım:

Türkiye’de arananlar listesinde

‘Mazlum Kobane’ kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in Türkiye’de kırmızı ketegoride arananlar listesinde yer aldığı ve başına 4 milyon TL ödül konulduğu aktarıldı.