ABD'den SDG'ye 250 tır silah ve zırhlı araç

ABD'nin SDG'ye silah ve mühimmat yardımları devam ediyor.

ABD'den SDG'ye 250 tır silah ve zırhlı araç

ABD’nin SDG’ye silah ve mühimmat yardımları devam ediyor. ABD, Hejin operasyonu kapsamında Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) 250 tır dolusu silah gönderdi.

Sputnik’e konuşan SDG Sözcüsü Kino Gabriel, ABD ve koalisyon güçlerinin IŞİD ile mücadele kapsamında kendilerine silah desteğinde bulunduğunu söyledi.

IŞİD’İN ELİNDEKİ SON BÖLGE

SDG kaynaklarından edinilen bilgilere göre ABD, Deyr ez Zor kentinin Doğusunda yer alan Suriye Irak sınırındaki Hejin kentinin IŞİD’den alınması operasyonu kapsamında SDG’ye ağır silahlar ile zırhlı araçlar gönderdi. 3 bine yakın IŞİD militanının saklandığı iddia edilen Hejin kenti, Suriye’de IŞİD’in elinde kalan son bölge olması bakımından büyük önem taşıyor.

‘DÜN 250 TIRDA ZIRHLI ARAÇLAR, MAKİNALI TÜFEKLER VE HAVAN TOPLARI VAR’

Bir başka SDG yöneticisi de ABD’nin Hejin operasyonu nedeniyle dün kendilerine zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdiğini belirterek gelen silahları şöyle özetledi: “ABD, Hejin operasyonu nedeniyle bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. 250 TIR’la silah ve zırhlı araçlar gönderdi. Bize gönderilen silahlar içerisinde otomatik makineli tüfekler, havan topları ve diğer hafif silahlar var.”

ŞİMDİYE KADAR 4 BİN 700 TIR SİLAH GÖNDERİLDİ

Silahlar ve zırhlı Hummer araçların Kuzey Irak’tan kara yoluyla Semelka Sınır Kapısından sokulduğunu belirten SDG yöneticisi, “Oradan da Deyr er Zor kentinin doğusunda IŞİD’den temizlediğimiz bölgelere bırakıldı. Hejin operasyonu için daha çok silahlara ihtiyacımız var. Çünkü Hejin bölgesi IŞİD’in elindeki son bölge ve bundan kaynaklı olarak IŞİD çok direnecek. Bizim de IŞİD terörünü bitirmemiz için daha çok ağır silahlara ve zırhlı araçlara ihtiyacımız var.”

ABD, şimdiye kadar SDG’ye 4700 TIR ağır silah ve zırhlı araç gönderdi. Ankara ise, SDG’ye silah verilmesine sert bir şekilde karşı çıkıyor.