ABD'den Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti için karar

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ford Motor. Co şirketinin üst düzey yöneticilerinden Stephen Biegun'u 'Kuzey Kore'den Sorumlu Özel Temsilci' olarak atadı.

ABD'den Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti için karar

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ford Motor. Co şirketinin üst düzey yöneticilerinden Stephen Biegun’u ‘Kuzey Kore’den Sorumlu Özel Temsilci’ olarak atadı. Pompeo, gelecek hafta Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne ziyarette bulunacağını da belirtti.

Pompeo,  Stephen Biegun’un Pyongyang’ın nükleer silahsızlanması konusunda KDHC ile yapılacak görüşmelerden sorumlu olacağını duyurdu.

Pompeo yaptığı açıklamada ‘Kore Yarımadası’nın nihai ve tam olarak nükleer silahlardan arındırılması amaçlarında daha fazla diplomatik ilerleme sağlamak için Biegun ile birlikte Kuzey Kore’ye’ gideceklerini belirtti.

Donald Trump ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un’un nükleer silahlardan arınma konusunda mutabık olduğunu ifade eden Pompeo “Bunlar zor konular. Çözülmeleri de zor. Ancak Başkan bir açıklık yarattı. Ve biz Kuzey Kore halkının barışçı geleceği vizyonunu gerçekleştirmek için tüm fırsatları kullanmalıyız” dedi.