ABD'den Koç'u sevindiren haber: 'Ambargo' muafiyeti geldi

ABD’nin İran’dan petrol alımına yaptırım uygulayacağı 4 Kasım tarihi öncesinde TÜPRAŞ'a 'muafiyet' tanıdığı belirtiliyor.

ABD'den Koç'u sevindiren haber: 'Ambargo' muafiyeti geldi

Koç Holding’e ait TÜPRAŞ’ın İran’a yönelik 4 Kasım’da başlayacak yaptırımlar öncesinde ABD’li yetkililerle ‘muafiyet’ görüşmeleri yaptığı ve görüşmelerden olumlu sonuç çıktığı öğrenildi.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet‘in köşesinde bir kaynağından aktardığına göre, ABD tarafıyla yürütülen müzakereler neticesinde “o iş çözüldü”.

Acet kaynağının kendisine “Türkiye 4 Kasım’da başlayacak petrol ambargosundan etkilenmeyecek. İran petrolü meselesi en çok Koç Grubu ve Tüpraş’ı ilgilendiriyordu. Çünkü bu petrole en fazla bu şirketin ihtiyacı var. Onlar da ABD ile görüşerek bu sorunu halletti.” dediğini aktardı.

Konuyla ilgili TÜPRAŞ’tan ya da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama yapılmazken, ‘çözüm’ün ABD’li rahip Andrew Brunson’un bırakılmasının ardından gelmesi de dikkat çekti.

ABD’de Trump yönetimi İran’la nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından İran’dan petrol satın alan ülke ve şirketlere de yeni yaptırımlar getireceğini açıklamıştı.