ABD’den İsrail’in saldırgan politikalarına destek geldi

ABD, İsrail'in Suriye ve İran'a dönük giriştiği saldırgan politikalarını desteklediğine ilişkin açıklamada bulundu.

ABD’den İsrail’in saldırgan politikalarına destek geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, İsrail’in Suriye’ye ve İran’a dönük giriştiği saldırgan tutumuna destek açıklaması yaptı. Açıklamada, İsrail sınırındaki gerilimin artmasından dolayı derin bir kaygı duyulduğu ifade edilerek, İsrail’in egemenliğinin ve kendisini koruma hakkının güçlü bir şekilde desteklendiği belirtildi.

Hatırlanacağı üzere İsrail Ordusu, Suriye’den kalktığı ve İran’a ait olduğu idda edilen insansız hava aracını (İHA) düşürmüş, buna karşılık olarak da Suriye’deki İran’a ait hedeflere hava saldırısı düzenlemişti.

“ABD bugün İsrail sınırında gerginliğin artmasından dolayı derin kaygı duymaktadır ve İsrail’in egemenliğini ve kendisini koruma hakkını güçlü bir şekilde desteklemektedir” denilen açıklamada, “İran’ın hesaplı bir şekilde tehlikeyi artırması, gücünü ve hakimiyetini yayma projeleri Yemen’den Lübnan’a bölgedeki bütün halkı riske atmaktadır. ABD, İran’ın bölgedeki habis çabalarının bütünlüğünü ve bölgedeki barış ve istikrarı tehdit eden tutumunu geri püskürtmeye devam etmektedir.” ifadeleri yer aldı