ABD'den İran'a tehdit: Ne zaman devireceğiz bilmiyorum, ama olacak

ABD, İran'da 25 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı ancak İran'ı tehdit etmekten de geri durmadı. Trump'ın avukatı Giuliani, ABD'nin İran'daki yönetimi devireceğini söyledi.

ABD'den İran'a tehdit: Ne zaman devireceğiz bilmiyorum, ama olacak

ABD, İran’da 25 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı ancak İran’ı tehdit etmekten de geri durmadı. Trump’ın avukatı Giuliani, ABD’nin İran’daki yönetimi devireceğini söyledi.

DW‘nin haberine göre, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, İran’da 25 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilgili Tahran yönetiminin Washington’ı sorumlu tutmasına tepki gösterdi. CNN’de katıldığı bir programda İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ABD’ye yönelik suçlamalarına yanıt veren Haley, “Bunun nereden kaynaklandığını anlaması için kendilerine bakması lazım. İstediği kadar suçu bize atabilir. Yapması gerekense aynaya bakmak” ifadelerini kullandı.

Saldırıyı kınayan Haley, “ABD her nerede olursa olsun her terörist saldırıyı kınamaktadır, nokta. Her zaman bu duruşta olduk” dedi.

İran’ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde askeri geçit törenine bir saldırı düzenlenmiş, aralarında Devrim Muhafızlarının da olduğu en az 25 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının sorumluluğunu Ahvaz Ulusal Direnişi adlı Arap ayrılıkçı bir grup ve IŞİD üstlenmişti. İran lideri Ruhani ise saldırıda ABD’nin parmağı olduğunu ifade etmişti.

TRUMP’IN AVUKATINDAN İRAN’A TEHDİT

Saldırının gerçekleştiği gün New York’ta bir etkinlikte konuşma yapan ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatı Rudy Giuliani, ABD’nin İran’daki yönetimi devireceğini ifade etti. New York eski Belediye Başkanı Giuliani, “Ne zaman devireceğiz bilmiyorum. Birkaç gün, birkaç ay veya birkaç yıl içinde olabilir, ama olacak” diye konuştu. “Devrilecekler” diyen Giuliani, “İran halkı yeterince bıktı” diyerek tehditlerini sürdürdü.