ABD'den İdlib yorumu: Bunu durdurabilecek birşey var mı bilmiyorum

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, İdlib operasyonuna dair konuştu.

ABD'den İdlib yorumu: Bunu durdurabilecek birşey var mı bilmiyorum

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, ülkesinin bir süredir Suriye’ye saldırı bahanesi olarak kullandığı kimyasal saldırı yalanını tekrarlayarak, İdlib’de rejimin kimyasal saldırı düzenleme ihtimaline karşı Beyaz Saray ile diyalog halinde olduklarını bildirdi.

Hindistan ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dunford, Suriye’de düzenlenecek bir kimyasal saldırıya ABD’nin askeri olarak karşılık verip vermeyeceğine henüz karar verilmediğini söylerken, “Fakat kimyasal saldırı yapılması durumunda, planlamamızda nerede olduğumuzu bilmesini sağlamak için (Beyaz Saray ile) rutin bir diyalog içindeyiz. (Trump) askeri seçeneklere sahip olmamızı istiyor. Biz de onu güncellenmiş askeri seçeneklerimiz hakkında bilgilendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Olası bir kimyasal saldırı hazırlığına dair ABD istihbaratı hakkında yorum yapmayı reddetmesi dikkat çeken Dunford, İdlib’e rejim operasyonunun durdurulabilmesi için herhangi bir ‘şansın’ olup olmadığına dair soruya ise ”bunu durdurabilecek bir şey var mı bilmiyorum” yanıtını verdi.