ABD'den Doğu Guta'ya silah sevkiyatı

Suriye ordusu Amerikan yapımı silahları ele geçirdi. Amerika'nın iki kamyon dolusu silahı Doğu Guta'daki terör örgütü el-Nusra'ya gönderdiği belirlendi.

ABD'den Doğu Guta'ya silah sevkiyatı

Suriye ordusu Amerikan yapımı silahları ele geçirdi. Amerika’nın iki kamyon dolusu silahı Doğu Guta’daki terör örgütü el-Nusra’ya gönderdiği belirlendi.

Suriye’de cihatçıların kontrolündeki Doğu Guta’da Suriye ordusu yaptığı operasyonlarla ilerlemeye devam ederken, Amerikan yapımı silah ve mühimmat yüklü iki kamyon yakalandı.

Suriye silahların uluslararası terör örgütleri listesinde yer alan el-Nusra cihatçı örgüte gittiğini açıkladı.

Suriye ordusundan bir subay konuyla ilgili Suriye’nin resmi haber SANA’ya konuştu. Askeri yetkili pusu kurularak yakalanan iki büyük kamyonda büyük miktarda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini belirtti. Silahların bir kısmının ABD yapımı olduğuna vurgu yaptı. Suriyeli askeri yetkili, yakalanan iki kamyonda ayrıca teröristlere giden uyuşturucu, tıbbi ekipmanlar ve uydu yayın cihazları bulunduğunu ifade etti.

Doğu Guta’da bulunan terör örgütlere giden silah, mühimmat ve uyuşturucunun ilk kez yakalanmadığını belirten yetkili, daha önce de birçok kez Nusra Cephesine gönderilen büyük miktarda cephane ve uyuşturucunun ele geçirildiğini hatırlattı.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=Zz1FXXrG8UM