ABD'de okul saldırganının ırkçı bir gruba üye olduğu ortaya çıktı

ABD'de bir okula gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 17 kişiyi öldüren saldırganın ırkçı bir gruba üye olduğu belirlendi.

ABD'de okul saldırganının ırkçı bir gruba üye olduğu ortaya çıktı

ABD’de yaptığı silahlı okul baskınıyla son 6 yılın en ölümcül okul saldırısını gerçekleştiren Nikolas Cruz’un ırkçı ‘Florida Cumhuriyeti’ adlı grubun üyesi olduğu ve grupla birlikte askeri eğitimlere katıldığı belirtildi.

Sputnik Türkiye‘nin haberine göre, Florida’da bir okulda 17 kişiyi öldüren Nikolas Cruz adlı saldırganın ırkçı “Florida Cumhuriyeti” (Republic of Florida — ROF) grubunun üyesi olduğu belirlendi.

Saldırganın grupla bağlantısına ilk işaret edenin, “Karalama Karşıtı Birlik” adlı oluşum olduğu ifade edildi.

Oluşum yaptığı açıklamada, “Irkçı grubun lideri Jordan Jereb, saldırgan Cruz’un ROF üyesi olduğunu beyan etti. Jereb, Cruz’un Tallahassee bölgesinde ROF ile birlikte askeri eğitimlere katıldığını da anlattı” ifadelerini kullandı.

FBI TAKİP ETMEDİ

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) geçen sene saldırgan Nikolas Cruz ile ilgili ihbar alındığını doğrulayan bir açıklama geldiği, FBI’ın bir ihmalinin olup olmadığının araştırılacağının söylendiği vurgulandı.

Cruz’un YouTube’da yaptığı bir yorumda “Profesyonel bir okul saldırganı olacağım” ifadesini kullandığı ortaya çıkmıştı.

YouTube’daki yorumu görerek yetkilileri uyaran Ben Bennight geçen sene FBI tarafından sorgulandığını fakat bunu takip eden bir adım atılmadığını söyledi.