ABD'de kripto para ile vergi ödenebilecek

Arizona Senatosu’da geçen hafta yapılan oylama sonucunda dünyanın en büyük ekonomisi ABD’de bir ilk yaşandı. Büyük Kanyon ile her yıl dünyada milyonlarca turisti kendisine çeken ABD’nin en önemli eyaletlerinden biri olan Arizona’da Senato kripto paralar ile vergilerin ödenmesini kabul etti. 24 SAAT İÇERİSİNDE DOLARA ÇEVİRECEK Senato’da kabul edilen tasarı eyaletin Temcilciler Meclisi’nden de geçer ise... View Article

ABD'de kripto para ile vergi ödenebilecek

Arizona Senatosu’da geçen hafta yapılan oylama sonucunda dünyanın en büyük ekonomisi ABD’de bir ilk yaşandı. Büyük Kanyon ile her yıl dünyada milyonlarca turisti kendisine çeken ABD’nin en önemli eyaletlerinden biri olan Arizona’da Senato kripto paralar ile vergilerin ödenmesini kabul etti.

24 SAAT İÇERİSİNDE DOLARA ÇEVİRECEK

Senato’da kabul edilen tasarı eyaletin Temcilciler Meclisi’nden de geçer ise Arizona’da yaşayanlar vergi dairelerine yapacakları vergi ödemelerinde Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paraları da kullanabilecek.

Tasarıya göre kripto paralardaki aşırı dalgalanmadan etkilenmemek için vergi daireleri kendilerine yapılacak kripto para ödemelerini 24 saat içerisinde ABD dolarına çevirecek.

“ABD’YE VE DÜNYAYA MESAJ GÖNDERİYORUZ”

Tasarının mimarı Cumhuriyetçi Senatör Jeff Weninger, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu tasarı ile ABD içerisindeki herkese ve muhtemelen tüm dünyaya, Arizona’nın gelecekte blockchain ve diğer kripto para teknolojileri için bir bölge olacağının sinyalini gönderiyoruz.” dedi.

Arizona’da önümüzdeki günlerde ICO’lar için de olumlu yönde düzenleme getirecek benzer yasa tasarısının senatoda ele alınması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl İsviçre’de de bazı belediyeler benzer şekilde kripto paralar ile vergi ödemelerini kabul etme kararı almıştı.