ABD ve Meksika arasında dev uyuşturucu tüneli bulundu

ABD'nin Arizona eyaletinde eski bir fastfood restoranının binasının bodrum katından, Meksika'daki bir evin yatak odasına uzanan ve uyuşturucu kaçırmak için kullanıldığı iddia edilen 180 metrelik bir tünel bulundu.

ABD ve Meksika arasında dev uyuşturucu tüneli bulundu

ABD’nin Arizona eyaletinde eski bir fastfood restoranının binasının bodrum katından, Meksika’daki bir evin yatak odasına uzanan ve uyuşturucu kaçırmak için kullanıldığı iddia edilen 180 metrelik bir tünel bulundu.

6.7 metre derinliğindeki gizli tünelin tavan yüksekliği 1.5 metre olarak açıklanırken genişliğinin de 90 santimetre olduğu açıklandı. San Luis Rio Colaroda eyaletinde ortaya çıkarılan tünelin uzandığı binanın sahibinin de gözaltına alındığı bildirildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, gizli tünelin varlığı, geçen hafta bir kişinin arabasından çıkan bir milyon dolarlık uyuşturucu çıkması sayesinde ortaya çıktı. Araçta 118 kilo metamfetamin, 6 kilo kokain, 3 kilo fentanil ve 19 kilo eroin bulunduğu açıklanmıştı. Aracın sürücüsü Ivan Lopez’in evini arayan polis, yatak odasından başlayan tünelin ABD sınırını geçerek KFC isimli gıda devinin eski mutfağına çıktığını açığa çıkardı.

ABDli yetkililer şimdiye kadar böylesi büyük bir uyuşturucu tüneliyle karşılaşmadıklarını belirtirlerken, gizli tünelden büyük miktarda kokain ve esrarın iplerle çekilerek taşındığı tahmininde bulundular.

İşte gizli tünelin görüntüleri: