ABD Suriye'deki 23. üssünü kuruyor

ABD'nin Deyr ez Zor'da yeni bir askeri üs daha kurmaya başladığı iddia edildi

ABD Suriye'deki 23. üssünü kuruyor

ABD’nin Deyr ez Zor’da yeni bir askeri üs daha kurmaya başladığı iddia edildi. ABD’nin bununla birlikte Deyr ez Zor’da 3’üncü, Suriye’de 23’üncü üssü olacak.

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) bir militanı, ABD’nin Deyr ez Zor kırsalındaki Behra bölgesinde yeni bir askeri üs kurduğunu söyledi.

Sputnik’e konuşan SDG militanı şunları şöyledi:

“ABD daha önce birlikte IŞİD’den aldığımız Hekul Omer bölgesinde bir askeri üs kurmuştu. Şimdi ise Behra bölgesinde bir askeri üs kuruyor. Yeni kurulacak üs Suriye-Irak sınırında yer alıyor. Üssü Behra bölgesinde kuruyor. Kajine kasabası ve Bahoz köyüne yakın. Üssün içinde şimdi ABD askerleri ve araçları bulunuyor. IŞİD bölgeye yakın olduğu için güvenlik gerekçesi nedeniyle üssün içinde ABD bayrakları bulunmuyor. ABD’nin Deyr er Zor bölgesinde artık 3 askeri üssü bulunuyor. ABD daha önce Hekul Omer ve Teneke bölgesinde üs kurmuştu. ABD bölgedeki askeri varlığını artırıyor.”

Örgütün Deyr ez Zor basın sorumlusu Mehdi Kobani de yeni bir askeri üs kurulacağını doğruladı.

Fırat Nehri’nin batı kıyısında yer alan Deyr ez Zor bölgesinin petrol üretim merkezi olması nedeniyle önem taşıyor. Suriye ordusu, bu bölgelere operasyon düzenlemiş ve önemli ölçüde IŞİD’lilerden temizlemişti. ABD komutasındaki YPG de bölgede etkinliğini artırma çabasında. Fırat’ın doğusuna geçen Suriye ordusu bu bölgelerde YPG ile de çatışmıştı.