ABD, Suriye'de askeri yığınağa devam ediyor

Pentagon, Suriye'nin güneydoğusundaki koalisyon güçlerinin kontrolündeki El Tanf üssüne yüzlerce deniz piyadesinden oluşan ek birlik gönderdi.

ABD, Suriye'de askeri yığınağa devam ediyor

Amerikan Fox News kanalı, ABD Savunma Bakanlığı’ndan kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Pentagon’un Suriye’nin güneydoğusundaki koalisyon güçlerinin kontrolündeki El Tanf üssüne yüzlerce deniz piyadesinden oluşan ek birlik gönderdiğini açıkladı.

Haberde, Rusya’nın bölgede saklanan militanların saldırı hazırlığı yaptığı uyarısının ardından, Washington’un bölgedeki askeri varlığını güçlendirdiği belirtildi.

Fox News, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sözcüsü William Urban’ın “ABD, Rusya, Suriye hükümeti veya iç savaşta Suriye’yi destekleyebilecek başka bir grupla herhangi bir çatışma istemiyor” sözlerine de yer verdiği haberinde, ABD’nin Suriye’nin güneydoğusundaki koalisyon güçlerinin kontrolündeki El Tanf üssüne yüzlerce ABD deniz piyadesinden oluşan ek birlik gönderdiğini ifade etti.

ABD’nin Suriye’deki askeri üslerinden biri olan El Tanf’daki garnizonun, silahlı Suriyeli muhalif güçlerinin IŞİD teröristleriyle mücadele etmek için eğitildiği ve donatıldığı üs olarak kullanıldığı biliniyor.