ABD: Ses kaydı Prens Salman'ı zan altında bırakmıyor

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kaydının Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ı zan altında bırakacak nitelikte olmadığını öne sürdü.

ABD: Ses kaydı Prens Salman'ı zan altında bırakmıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Cemal Kaşıkçı’nın ses kaydını bizzat dinlemediğini, ama dinleyenlere göre Suudi veliaht Prens Muhammed bin Selman’ı zan altında bırakan bir şey olmadığını öne sürdü.

Singapur ziyareti sırasında gazetecilere konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton şunları söyledi:

“Sanırım dinleyenler ilişkilendirdiğine dair bir çıkarımda bulunmadı ve kesinlikle Suudi hükümetinin de böyle bir pozisyonu yok. Başkan (Trump) bu meselenin dibine kadar gitmek istediğini net şekilde ifade etmişti.”

Bolton,  Trump’ın Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud ve veliaht prens Muhammed bin Selman’dan Kaşıkçı cinayetinin eksiksiz bir şekilde soruşturulmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep ettiğini belirtirken,”Başkan, Suudilerden gerçeği öğrenmeyi beklediğini çok açık biçimde ifade etti. Kral ve Veliaht Prens de Başkan ile yaptıkları görüşmelerde buna dair söz verdi” diye ekledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesinin ses kaydı ile ilgili “Suudiler dahil, ABD, Fransa, Kanada, Almanya, İngiltere… Kim istediyse hepsine dinlettik” demişti. Erdoğan bu ay başında, Kaşıkçı’nın öldürülmesi için verilen emrin “Suudi hükümetinin en üst düzey makamlarından geldiğini” söylemişti.