ABD Savunma Bakanı'ndan Türkiye değerlendirmesi

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

ABD Savunma Bakanı'ndan Türkiye değerlendirmesi

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Gazetecilerle son zamanlardaki gerilimli ABD dış politikasına dair basın toplantısı düzenleyen Savunma Bakanı Mattis, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye dönük bir dizi yaptırımı işaret eden tehditlerinin iki ülke arasında askeri ilişkileri etkilemediğini, Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olduklarını söyledi.

ABD’NİN RUSYA, KUZEY KORE ve İRAN İLİŞKİLERİ

Gazetecelerin Rusya ile ilgili sorularına ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Helsinki zirvesinin Rusya ile beraber geliştirdikleri politikalara dair bir değişiklik içermediğini aktardı.

Kuzey Kore ile kurulan diyaloğun geliştirileceğini işaret eden Kuzey Kore ile diplomatik görüşmeler için olumlu atmosferin devam ettiğini söylerken, Amerikan askeri naaşlarını almak için Kuzey Kore’ye ABD askeri personeli göndermeyi ciddi şekilde değerlendirdiklerini ifade etti.

ABD’nin İran’la gerilimlerine ilişkin ise, İran’ın nükleer tesislerini gelecek ay vurmaya hazırlandığı iddialarına ise ”Avustralyalı gazetecilerin bunu nereden çıkardığına dair hiçbir fikrim yok. Şu an böyle bir şeyin değerlendirilmediğinden eminim. Açıkçası en iyi ifadeyle bir kurmacadan ibaret olduğunu düşünüyorum” dedi.