ABD Savunma Bakanı Mattis: Türkiye ile çalışacağız

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, kurtarılmış bölgelerin kontrolü konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarını kaydetti.

ABD Savunma Bakanı Mattis: Türkiye ile çalışacağız

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre, Mattis, Avrupa seyahatinden dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. IŞİD’den alınan bölgelerin kontrolünün orada yaşayan yerel halka bırakılması konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarını belirten Mattis, şu ifadeleri kullandı:

‘Türkiye ile çalışacağız’

“Türkiye ile kurtarılmış bölgelerin kontrolünün o bölgelerin yerellerine bırakılması gerektiği konusunda hemfikiriz ve Türkiye ile kontrolü ele alan yereller ve diğer tüm kışkırtıcı, yoldan çeviren ve dikkati dağıtan konular veya her alan konusunda Türkiye ile çalışacağız. Tam hemfikir olduğumuz alanlar da çok.”

Fransa, İtalya ve İspanya’nın Türkiye ile çalıştığını hatırlatan Mattis, Türkiye’nin ABD ile müttefik olduğunu ve Türkiye ile ABD arasında birçok konunun bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye ile ABD’nin PYD’nin Menbiç’teki varlığı ve ABD’nin örgüte desteği konusunda bir mekanizma kurulacağına ilişkin bir soru üzerine Mattis, “Bunların tamamını çözdüğümüzü söyleyemem. Bu da şu demek, bunlar üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda kararlıyız” diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, bu mekanizmaların Afrin’de nasıl işleyeceği konusunda da çalışılması gerektiğini söyledi.