ABD planları işliyor

ABD Irak'taki IKBY yönetimine 'daha iyi hizmet' için 160 milyon dolarlık proje yardımında bulundu.

ABD planları işliyor

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID), Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) Erbil kentinde yürütülecek 160 milyon dolar bütçeye sahip 5 yıl süreli bir programla destek olacak.

Barzani’ye yakın Rudaw‘ın haberine göre, ‘Irak Hükümeti’nin Performansı ve Sorumluluğu’ (IGPA) adlı program, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ile ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın temsilcisi John Lister’in düzenlediği ortak basın açıklamasıyla duyuruldu.

Büyükelçi Silliman, yaptığı açıklamada, Washington’ın bu programla halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmesi konusunda IKBY’ye olan desteğini yinelediğini belirtti.

Silliman, “Bu program ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti, parasını daha iyi idare edebilecek, hizmetlerin nasıl sağlanacağına karar verebilir ve aynı zamanda sağlanan hizmetleri de takip edebilir” dedi.

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Silliman da USAID tarafından yürütülecek program vesilesiyle Erbil yönetimine özellikle ekonomik reformların hayata geçirilmesi, petrole dayalı olmayan gelirlerin artırılması gibi konularda tam destek verileceğini belirtti.