ABD öncülüğündeki koalisyondan Suriye ordusuna saldırı!

ABD öncülüğündeki sözde IŞİD karşıtı koalisyona bağlı uçaklar, Suriye ordusuna yönelik bir saldırı gerçekleşti.

ABD öncülüğündeki koalisyondan Suriye ordusuna saldırı!

ABD öncülüğündeki sözde IŞİD karşıtı koalisyon uçakları, Suriye ordusuna bağlı birliklere yönelik “savunma amaçlı” bir saldırı düzenledi.

Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu’ndan yapılan açıklamada Suriye ordusuna bağlı güçlerin Fırat Nehri’nin 8 kilometre doğusunda bulunan Suriye Demokratik Güçlerİ (SDG) karargahına saldırdığı ve saldırı sırasında koalisyon askerlerinin de karargahta olduğu kaydedildi.

Açıklamada “Koalisyon, koalisyon askerlerini ve ortak kuvvetleri savunmak üzere, küresel IŞİD karşıtı koalisyon misyonuna angaje olan ortaklar, karşı saldırıyı düzenleyenleri püskürtmek üzere saldırı düzenledi.” ifadesi yer aldı.

Suriye hükümeti, ülkedeki Amerikan varlığını ülkenin egemenliğine bir işgal olarak tanımlamıştı.

GÖZ GÖRE GÖRE GELEN SALDIRI

Geçtiğimiz haftalarda Reuters haber ajansında, Suriye’nin kimyasal silah ürettiği iddiasıyla bir haber yer aldı. Bu haberin ardından Suriye’deki cihatçı gruplar, hükümetin bir kimyasal saldırı düzenlediğini iddia ederken, sözde yardım kuruluşu Beyaz Baretliler (White Helmets) sosyal medya üzerinden bazı videoları dolaşıma soktu. Bu videoların cihatçı muhalif gruplar arasında paylaşılması da dikkat çekti. Ardından konuya dair açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD’nin kimyasal silah bahanesiyle Suriye’ye yönelik bir askeri harekat mı gerçekleştireceği düşüncesini akıllara getirmişti.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/06/abdden-suriyeye-yonelik-yeni-bir-askeri-harekat-sinyali-mi/