ABD öncülüğündeki koalisyon Suriye'de çoğunluğu kadın ve çocuk olan sivilleri bombaladı

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, Suriye'nin doğu kesimine düzenlediği hava saldırısında çoğunluğu kadın ve çocuk olan 40 sivili öldürdü.

ABD öncülüğündeki koalisyon Suriye'de çoğunluğu kadın ve çocuk olan sivilleri bombaladı

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, Suriye’nin doğu kesimine düzenlediği hava saldırısında çoğunluğu kadın ve çocuk olan 40 sivili öldürdü.

IŞİD’e karşı savaş bahanesiyle Suriyelilere saldırılarını sürdüren ABD öncülüğündeki koalisyon, Deyrezzor kırsalının yaklaşık 110 km güneydoğusunda yer alan Bekan Beldesinde yeni bir katliam gerçekleştirdi.

Yerel kaynakların Suriye resmi haber ajansı SANA’ya aktardıkları bilgilere göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, savaş uçaklarıyla Bekan Beldesinde sivilleri ve yaşam alanlarını vahşice bombaladılar.

Kaynaklar, katliamda büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 40 masum sivil vatandaşın öldürüldüğünü ve çok sayıda kadın ve çocuk ağırlıklı onlarca sivilin yaralandığını belirtti. Bombardıman sonucunda birçok evin yerle bir olduğunu belirten kaynaklar; enkaz altında hala birçok insanın bulunması sebebiyle ölü ve yaralı sayısının artabileceği endişesini ifade ettiler.

Koalisyon uçaklarının Heccin Kenti ve civar köyleri dün geceden beri bombalamaya devam ettiklerini ifade eden kaynaklar, bu saldırılar sonucunda masum sivillere ait onlarca evin yerle bir edildiğini, yüzlerce ailenin de evsiz bırakıldığını aktardılar.