ABD, Kobani'de yeni bir üs kuruyor

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin kuzeydeki ilçesi Kobani'ye kurulan radar sisteminin, Amerikan askerlerince montajının görüntüleri ortaya çıktı.

ABD, Kobani'de yeni bir üs kuruyor

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin kuzeydeki ilçesi Kobani’ye kurulan radar sisteminin, Amerikan askerlerince montajının görüntüleri ortaya çıktı.

Türkiye sınırına yakın bir bölgede, Suruç ilçesinin karşısında, Suriye’nin kuzeyinde bulunan Kobani’ye ABD ordusu tarafından radar sisteminin kurulduğu ve ABD askerleri tarafından montajının yapıldığı sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ortaya çıktı. Yerel kaynakların da doğruladığı görüntülerde, dev bir nakliye uçağıyla Suriye topraklarına getirilen radar sisteminin, Amerikan askerleri tarafından montajının yapıldığı görülüyor.

Yerel kaynaklara konuşan ABD’li bir komutan, kurulan radar sisteminin bölgede uçan jetleri kontrol edeceği bilgisini paylaşırken, ABD heyetinin başındaki ismin eski Bahreyn Büyükelçisi William Roebuck olduğu iddia edildi.

Menbiç ve Kobani’ye ziyaretinin ardından Şedade ilçesinde konuşan ABD’li komutan ve eski Bahreyn Büyükelçisi Roebuck ABD’nin varlığının Suriye topraklarında kalıcı olduğunu dile getirerek varlıklarına bahane olarak IŞİD’i göstererek, “DEAŞ, Suriye’nin tamamından sökülüp atılıncaya kadar buradayız” şeklinde konuştu.

İşte ABD’nin yeni radar üssü ve ABD’li askerlerin radar sistemini montaj görüntüleri: