'ABD koalisyonu Deyr ez Zor'da Suriye ordusu mevzilerine saldırdı'

ABD öncülüğündeki 'IŞİD karşıtı koalisyon'a bağlı uçakların Suriye ordu birliklerini vurduğu öne sürüldü.

'ABD koalisyonu Deyr ez Zor'da Suriye ordusu mevzilerine saldırdı'

Uluslarası hukuka aykırı şekilde ve meşru Suriye yönetiminin izni olmadan Suriye topraklarında bulunmaya devam eden ABD öncülüğündeki emperyalist güçlerin, Suriye ordusuna ve müttefiklerine saldırılarını sürdürdüğü iddia edildi.

SANA‘nın aktardığına göre ABD öncülüğündeki ‘IŞİD karşıtı koalisyon’a bağlı uçaklar, Deyr ez Zor kırsalının güneydoğusunda Suriye ordu birliklerinin mevkilerini bombaladı.

Askeri bir kaynak IŞİD’in Deyr ez Zor kırsalında askeri mevkilere saldırı için toplanıp hazırlandığı bir zamanda ABD koalisyonuna tabi savaş uçaklarının gece saatlerinde Albukemal ve Hmeymiye bölgeleri arasında ordu birliklerinin mevkilerine saldırdıklarını belirtti.

Aynı kaynak, saldırıda can kaybı ya da yaralı olmadığını, sadece maddi hasarın meydana geldiğine dikkat çekti.

İsrail merkezli Haaretz gazetesi ise, saldırıda hayatını kaybedenler olduğunu ve İranlı olduğu tahmin edilen silahlı kişiler olduğunu öne sürdü.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan askeri bir kaynak da söz konusu iddia için “Suriye hükümetine ABD ya da koalisyon uçakları tarafından saldırı gerçekleştirdiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor” dedi.