ABD 'ikiyüzlü' ve 'komplo peşinde'

ABD Başkanı Donald Trump'ın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC)'ne yapacağı ziyareti iptal kararının ardından KDHC'den tepki geldi. KDHC hükümeti, kararın ardından ABD'ye "ikiyüzlü" ve "komplo peşinde" ifadeleriyle tepki gösterdi.

ABD 'ikiyüzlü' ve 'komplo peşinde'

ABD Başkanı Donald Trump’ın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC)’ne yapacağı ziyareti iptal kararının ardından KDHC’den tepki geldi. KDHC hükümeti, kararın ardından ABD’ye “ikiyüzlü” ve “komplo peşinde” ifadeleriyle tepki gösterdi.

KDHC resmi yayın organı Rodong Sinmun’un editör köşesinde yer alan yazıda, Japonya’nın Okinawa şehrinde konuşlanmış ABD birimlerinin ‘Pyongyang’a sızma’ amacıyla tatbikat yaptığı belirtilirken, ilgili iddia Güney Kore medyasına dayandırıldı.

Yazıda, Amerika’nın ‘bir yandan özel infaz birimlerinin de yer aldığı gizli tatbikatlar yaparken, bir yandan da yüzünde bir gülümsemeyle diyalogu sürdürdüğü’ belirtilerek, Pyonyang yönetiminin ‘Washington’ın ikiyüzlü davranışını’ not ettiği yorumuna yer verilerek şöyle denildi: “Bu gibi tavırlar, ABD’nin Kuzey Kore’ye yönelik bir savaş başlatmak için suç komplosu peşinde olduğunun ve acımasızca cezalandırılmayı hak eden bir suç işlediğinin kanıtlamaktadır.”

Donald Trump iki gün önce sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajında, , KDHC’ye ‘en derin hürmet ve saygılarını’ sunarak Pompeo’nun ziyaretini iptal ettiğini açıklamıştı.