ABD Filistin'e yardım kararından vazgeçti

ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, daha önce Filistin'e yapılacak 200 milyon dolarlık yardım kararını, Hamas grubunun eylemleri yüzünden  gözden geçirdiklerini açıkladı.

ABD Filistin'e yardım kararından vazgeçti

ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, daha önce Filistin’e yapılacak 200 milyon dolarlık yardım kararını, Hamas grubunun eylemleri yüzünden  gözden geçirdiklerini açıkladı.

Bakanlık temsilcisi, gazetecilere yaptığı açıklamada “Başkan Trump’ın talimatıyla, ABD’nin Filistin İdaresi’ne, Batı Şeria ve Gazze sakinlerine yardımını gözden geçirdik. Amaç, paranın ABD’nin ulusal çıkarları doğrultusunda harcandığına emin olmaktı. Sonuç olarak başkanın emriyle 200 milyon dolardan daha fazla olan fon, diğer yerlerdeki daha öncelikli projelere yönlendirilecek” diyerek Filistin’e ayrılacak fon kararından vazgeçtiklerini belirtti.

Bu karara gerekçe olarak “Hamas’ın kontrolünün yerel sakinlerin hayatını riske attığı ve onsuz da ağır olan insani ve ekonomik durumu daha da kötüleştirdiği Gazze’ye yardım sağlanırken uluslararası toplumun karşılaştığı sorunları dikkate alıyor” diyerek Hamas’ın faaliyetlerini gösterdi.