ABD de ‘Dünya 5’ten büyüktür’ dedi (!)

Erdoğan'ın sözde anti-emperyalist bir söylemle dillendirdiği “Dünya 5’ten büyüktür’ sloganı, bu sefer asıl sahibi tarafından dillendirildi.

ABD de ‘Dünya 5’ten büyüktür’ dedi (!)

Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik askeri müdahale çağrıları yaparken işbirlikçiliğini gizleyebilmek adına sözde anti-emperyalist bir söylemle dillendirdiği “Dünya 5’ten büyüktür’ sloganı, bu sefer asıl sahibi tarafından dillendirildi.

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni Suriye’ye müdahale etme çağrısında bulundu. ABD emperyalizminin saldırganlığının gözler önüne bir kez daha serildiği çağrıda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bu yönde adım atmaması durumunda, ABD’nin tek başına müdahale edeceği ifade edildi.

Nikki Haley, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Suriye’ye müdahale çağrısı yaparak, harekete geçmedikleri takdirde, ABD’nin tek başına harekete geçmeye hazır olduğunu belirtti.

Nikki Haley, “Bu tercih ettiğimiz bir yol değil ancak bunu yapacağımızı daha önce gösterdik ve yine yapmaya hazırız” diye konuştu.

Bilindiği üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin karar alabilmesi için, üye beş ülkenin de (ABD, İngiltere, Fransa, Çin, Rusya) kararı onaylaması gerekiyor; bir ülkenin dahi ret oyu vermesi kararın geçmesini engelliyor.