ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı Scaparotti İncirlik'te

Türkiye'nin iki bakanına yaptırım uygulama kararı alan ABD'nin NATO komutanı, Ankara ve Adana'daki temaslarına planlandığı gibi devam etti.

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı Scaparotti İncirlik'te

Türkiye dün itibariyle ABD yönetiminin yaptırımına maruz kalırken, emperyalist devletin NATO’daki komutanı dün Ankara’da başladığı temaslarına bugün Adana’da devam ediyor.

ABD’nin Avrupa Kuvvetleri ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparrotti, Adana’daki İncirlik Üssü’ne gelerek, incelemelerde bulundu.

Scaparrotti, sabah saatlerinde ABD, İngiltere, Suudi Arabistan ve Katar’ın uçakları ile Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’nın konuşlu olduğu İncirlik Üssü’ne uçakla geldi.

ABD 39’uncu Kanat Komutanlığı’nın da bulunduğu İncirlik Üssü’nde Türk ve ABD’li yetkililerle görüştü. İncirlik Üssü’nde incelemelerde bulunan Scaparrotti’nin, Adana’dan İzmir’e geçeceği belirtildi.

Orgeneral Scaparrotti’nin Türkiye’deki görüşmelerinde, ağırlıklı olarak Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelerin ele alındığı bildirildi.