ABB Başkanı Mustafa Tuna'ya suç duyurusu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve belediye meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu

ABB Başkanı Mustafa Tuna'ya suç duyurusu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “demir kafes” inşaatını mühürlemeyip 7. defa plan değişikliğine giden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve belediye meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu

Ankara’da yapımı gibi sökümü de büyük kamu zararına yol açan ve “demir kafes” olarak nitelendirilen binanın plan değişikliklerini 6 kez yargıya taşıyan ve her defasında iptal kararı alan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, yargı kararlarını uygulamayan ve binayı mühürlemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve belediye meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Büyükşehir belediyesinin yeni yönetiminin, yargı kararlarına karşın plan değişikliğinde ısrar ettiğini söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, iptal edilen planların aynı kurgusu korunmak suretiyle yeni meclis kararları alınmasının hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmadığını belirtti.

Plan değişikliği ihtiyaçtan değil, ranttan

Büyükşehir belediyesini önce yaptığı yanlışlar ve üst üste aldığı parçacıl plan değişiklikleri ile Ankara halkını bir inşaata mahkum ettiğini belirten Candan, şöyle konuştu:

Demir kafes alanında bir kentin ihtiyacından değil, ranttan kaynaklı sürekli plan değişikliği yapılıyor. Hukuksuz inşaat mühürleneceğine Büyükşehir Belediyesi 7. plan değişikliğine gidiyor. Mustafa Tuna, Gökçek döneminin israf projesinin devamını sağlıyor, hukuk kararlarını uygulamıyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bu kenti bilimin ve tekniğin ışığında koruma ve geliştirme davamızın arkasındayız. Adalet yerini bulana kadarda bu böyle devam edecek.