A Haber muhabirinden Fransa'da 'tanıdık' şikayetler: Gaz fişeğiyle yaralandım, polis yardım etmedi, medya üç maymunu oynuyor

AKP'ye yakın yayın organı A Haber'in Fransa'da 'Sarı Yelekliler' protestolarını takip eden muhabirine gaz fişeği isabet etti

A Haber muhabirinden Fransa'da 'tanıdık' şikayetler: Gaz fişeğiyle yaralandım, polis yardım etmedi, medya üç maymunu oynuyor

AKP’ye yakın yayın organı A Haber’in Fransa’da ‘Sarı Yelekliler’ protestolarını takip eden muhabirine gaz fişeği isabet etti. A Haber’de canlı yayına bağlanan muhabir ”Çevik kuvvetin içerisinde yayın yaparken gaz fişeği bacağıma isabet etti. Basın mensubu olmamıza rağmen yardım etmediler. Medya üç maymunu oynuyor.” serzenişinde bulundu.

Fransa’da hükümetin akaryakıt zamlarına karşı başlatılan ve 280 binden fazla kişinin sokağa çıkmasına neden olan protestolar devam ediyor. ‘Sarı yelekliler’ olarak adlandırılan eylemler kapsamında sokağa çıkan kitleler Fransız polisinin sert müdahalesiyle bastırılmaya çalışılıyor.

A Haber’in Fransa’da ‘Sarı Yelekliler’ protestolarını takip eden muhabiri Gizem Adal’ın da gösteriler sırasında polisin müdahalesiyle yaralandığı aktarıldı. AKP destekçisi A Haber’de canlı yayına bağlanan muhabirin eylemlerde polisin tavrına yönelik sarfettiği sözler ilgi çekti. Muhabir Adal ”Fransız basını olayları olduğu gibi göstermiyor. Üç maymunu oyunuyor.” dedi.

A Haber Muhabiri Gizem Adal’ın olaya ilişkin açıklamaları şöyle:

”Gazeteci olduğumu gördükleri ve protestocuların içinde değil çevik kuvvetin içerisinde olmama rağmen bir anda yakın mesafeden gaz fişeği attılar. Bacağıma isabet etti. ‘Basın mensubuyum yaralandım yardım edin’ dememe rağmen yardım etmediler, bariyerleri üzerime doğru sürdüler. Sadece Sarı Yelekli protestocular yardım etti ve sağlık ekiplerini çağırdı ancak ne sağlık ekipleri ne de polis umursamadı.”

‘Fransız basını olayı olduğu gibi göstermiyor, üç maymunu oynuyor’

”Hiçbir Fransız basını olayları olduğu gibi göstermiyor. Üç maymunu oynuyorlar. Fransız sokaklarını hiç böyle görmemiştik ilk defa bu kadar kötü durumda. Basın özgürlüğünden bahsedilen Fransa’da bir basın mensubuna müdahalede bulunuyor. Gerçekten anlaşılabilir bir durum değil.”

Gezi Direnişi sırasında Türkiye medyası ‘üç maymunu’ oynadığı için tepki toplamıştı

Türkiye’de 2013 yılında gerçekleşen Haziran Direnişi sırasında A Haber’in de içinde bulunduğu birçok medya kuruluşu ‘olayları olduğu gibi göstermediği’ ve ‘üç maymunu oynadığı’ için tepki çekmişti. Gezi Direnişi sırasında polisin saldırılarıyla birçok kişi hayatını kaybetmiş, gaz fişeği isabet etmesi sonucu yüzlerce kişi yaralanmış hatta kalıcı sakatlıklar yaşamıştı.

Gezi direnişi sırasında birçok basın mensubu gibi yabancı basın mensupları da müdahaleler sonucu yaralanmış, polis tarafından gözaltına alınmıştı. A Haber’in desteklediği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gezi Direnişi sırasında polis saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için ”emri ben verdim” demişti.