'9 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir' diyen Diyanet'ten Cuma hutbesi adımı

Diyanet, kuruma yönelik büyük tepkiler üzerine bu haftaki Cuma Hutbesini 'evlilik' konusuna ayırdı.

'9 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir' diyen Diyanet'ten Cuma hutbesi adımı

AKP’nin Türkiye’yi adım adım şeriat devletine götürüşünün kilit kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde, çocuk istismarına kapı açan “Kızların 9, erkeklerin 12 yaşında büluğ çağına geçtiği” ve “Büluğ çağına geçenlerin evlenebileceği” ifadeleri tepkiye yol açmıştı. Dün bir açıklama yapan Diyanet’ten şimdi de ‘Cuma Hutbesi’ adımı geldi.

Hutbede, İslam’da insan onuruna uygun bir şekilde hayatını sürdürme hakkını gasp edilmesi ve özellikle çocukların türlü istismarlara maruz bırakılmasının asla caiz olmadığı öne sürülürken, “Evlilik bilinç ve sorumluluk gerektirir. Eş ve anne olmanın anlamını idrak etme rüştüne erişmemiş bir kızın evlendirilmeye çalışılması asla kabul edilemez bir durumdur” denildi.

Hutbede konuyla ilgili Diyanet’in görüşünü ortaya koymak amacıyla bir de Hz. Muhammed’in hayatından örnekler verildi. Buna göre, Muhammed peygamberin yanına gelen genç bir kadın “Ya Resulallah! İstemediğim halde babam beni kardeşinin oğlu ile evlendirmeyi düşünüyor” diyerek serzenişte bulundu. Buna karşılık Hz. Muhammed’in davranışı da derhal kızın babasını çağırmak ve olayı bir kez de babadan dinlemek, şayet fikri sorulmadan evlendirilmek isteniyorsa kıza tercih hakkı tanımak istemek oldu.

http://gazetemanifesto.com/2018/01/02/sapikligin-merkezi-diyanet-9-yasina-giren-kizla-evlenilebilir/