8 yaşındaki çocuk, Viking dönemi öncesine ait 1500 yıllık kılıç buldu

İsveç'te yaz tatili için gittiği Tanno yerleşkesinde göle giren 8 yaşındaki Saga Vanecek, yüzmek için girdiği gölde Viking öncesi döneme ait olduğu düşünülen 1500 yıllık bir kılıç buldu.

8 yaşındaki çocuk, Viking dönemi öncesine ait 1500 yıllık kılıç buldu

İsveç’te yaz tatili için gittiği Tanno yerleşkesinde göle giren 8 yaşındaki Saga Vanecek, yüzmek için girdiği gölde Viking öncesi döneme ait olduğu düşünülen 1500 yıllık bir kılıç buldu.

Saga Vanecek adlı kız çocuğunun Vidöstern Gölü’nde bulduğu kılıcın ilk incelemeler sonucunda 1000 yıllık olduğu belirtilmişti, ancak Jönköping bölgesindeki yerel müze çalışanlarının yaptığı detaylı inceleme sonucu kılıcın daha eski döneme ait olduğu ortaya çıktı. Bulunan kılıcın, Viking öncesi döneme ait olduğu açıklandı.

Yerel haber kaynaklarına göre, Saga’nın kılıcı bulduğu tarihlerde hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyrettiğinden gölün suyu çekilmişti. 8 yaşındaki Saga kılıcı bulma hikayesini “Suda bir şey hissettim ve onu kaldırdım. Bir sap gördüm ve gidip babama kılıca benzer bir şey bulduğumu söyledim” diye anlattı.

Bölgede kazı çalışmalarının sürdüğü açıklanırken, kılıcın keşfinden sonra yapılan çalışmalarda müze ve yerel yetkililerin 3. yüzyıldan kalma bir broş da buldukları bildirildi.

İşte bulunan kılıç: