8 bin asker ve ÖSO'cü Menbiç sınırında

ABD yönetiminin askerlerini Suriye'den çekme kararı sonrası TSK ve ÖSO birlikleri Menbiç'e yönelik operasyon için büyük bir evkiyat yaptı.

8 bin asker ve ÖSO'cü Menbiç sınırında

ABD yönetiminin askerlerini Suriye’den çekme kararı sonrası TSK ve ÖSO birlikleri Menbiç sınırına kaydırıldı. Cumartesi akşam saatlerinde başlayan sevkiyat kapsamında Sacir bölgesindeki 8 binden fazla TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesi, hududun sıfır noktasına intikal etti.

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak‘ın haberine göre, akşamın ilk saatlerinde başlayan sevkiyat pazar günü sabahın ilk ışıklarına dek sürdü. Çeşitli birliklerden gönderilen 200 araçlık konvoy Karkamış’tan Cerablus’a, Kilis’ten Azez’e aynı saatlerde geçti. TSK’ya ek olarak 60 araçlık ÖSO konvoyu da sınır hattına gönderildi. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib operasyonlarına katılan 2 binden fazla özel kuvvet askeri de Menbiç kırsalına geçiş yaptı.

Fırat Kalkanı bölgesinin Münbiç’e bakan sınır kesimlerine gönderilen askerler Sacir, Kırata, Avn Dadad, Bulduk gibi noktalara yerleştirildi. Birliklerden tüm mobil telefonlar başta olmak üzere elektronik cihazlar toplandı.

Haberde gece yapılan büyük sevkiyat kapsamında Fırat Kalkanı bölgesinin Menbiç’e bakan sınır kesimlerine gönderilen askerlerin Sacir, Kırata, Avn Dadad, Bulduk gibi noktalara yerleştirildiği belirtilirken, operasyonun kısa süre içinde başlayabileceği ileri sürüldü.