62 asker yediği yemekten zehirlendi

Denizli Tugay Komutanlığı’nda görev yapmakta olan 62 asker, gıda zehirlenmesi şüphesiyle kentte bulunan hastanelere kaldırıldı.

62 asker yediği yemekten zehirlendi

Denizli Tugay Komutanlığı’nda görev yapmakta olan 62 asker, gıda zehirlenmesi şüphesiyle kentte bulunan hastanelere kaldırıldı. Askerlerin kusma ve ishal şikayetleri ile revire başvurdukları ifade ediliyor.

Olayla ilgili Valilik tarafından yapılan açıklamada, askerlerin hayati tehlikesinin olmadığı belirtilirken, İl Sağlık Müdürlüğü’nün ise soruşturma başlattığı bildirildi.

Denizli Tugay Komutanlığı’nda meydana gelen olayda, askerlerin öğleyin yedikleri yemek sonrasında kusma ve ishal şikayetleri ile tugay revirine başvurdukları söyleniyor.

Yaşanan zehirlenme vakasıyla ilgili konuşan Vali Karahan şunları belirtti:

“62 asker bu tür şikayetlerle başvurmuş. Dün geceden hatta dün akşamdan itibaren şikayetlerin olduğu, teker teker. Ama akşamüzeri grup halinde hastanelere ve tugay revirine. Şuanda hayati tehlikesi olan asker yok. Gıda ve su olabilir araştırılıyor gerekçeleri. Dışarıda yemek yiyenler var. Dolayısıyla hepsi değerlendiriliyor. Şuanda adli yönünde inceleme altında.”

“Zehirlenmenin sebepleri araştırılıyor. Ortaya çıkınca açıklarız. Bizim için sevindirici olan yönü hayati tehlikesi olan askerimiz yok. Çoğu serum takviyesiyle ayaklanıyor ve taburcu ediliyorlar. Gıda ve su da olabilir diye değerlendiriyoruz. Ama kesin sebebi bilinmiyor şuanda. İçilen ve yenilen yiyeceklerin numuneleri alındı. Hepsi değerlendirilecek. Muhtemelen onlardan bir tanesi”