5 ilde AKP-MHP işbirliği

Erdoğan ve Bahçeli arasında bugün yapılacak 'ittifak' görüşmesinin içeriğine ilişkin önemli iddialar dile getirildi.

5 ilde AKP-MHP işbirliği

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında bugün ‘yerel seçimlerde ittifak’ başlığı altında bir görüşme gerçekleşecek. İki parti arasında tüm Türkiye’de değil bazı illerde işbirliği olacağı belirtiliyor.

23 Ekim’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Erdoğan’ın karşılıklı çıkışıyla “sekteye uğrayan” yerel seçimlerde işbirliği arayışında, bugün iki lider arasında saat 16.00’da bir görüşmeyle yeni bir “formül” bulunacak.

Hürriyet gazetesinden Hande Fırat’ın bugünkü köşesinde iki partinin yapacağı işbirliğine dair şu ifadeler kullanıldı:

“Tüm Türkiye’de değil bazı illerde işbirliği. İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin (Başkan MHP’den istifa etti) Belediye ve Tekirdağ’da işbirliğine kesin gözüyle bakılıyor. İşbirliğinin doğru kurulması durumunda MHP tarafı, CHP ve HDP’nin elindeki 100’ün üzerinde belediyenin alınabileceğini düşünüyor.

‘İktidar partisi nasıl olur da bir seçim çevresinden aday çıkarmaz’ kaygısına da çözüm bulundu. İşbirliği çerçevesinde bazı illerde iki parti tarafından ortak aday çıkarılacak ya da tek bir partinin çıkaracağı, diğerinin destekleyeceği adaya ‘Cumhur İttifakı adayı’ denilecek…”

“AKP MERSİN VE ADANA’DAN VAZGEÇEBİLİR”

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ise görüşmeye ilişkin “AK Parti tarafı, MHP’den İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeme kararını yeniden hayata geçirmesini isteyecek. Etimesgut’ta bir açılışta yaptığı konuşmada Mersin, Adana, Manisa başta olmak üzere mevcut belediyeleri kaybetmek istemediğini ortaya koyan Bahçeli, bu kez görüşmeye ittifak satrancından zaferle çıkmış, oylarını artırmış bir şekilde daha güçlü girecek ve bu üç ilde aday gösterilmemesini isteyecek. Daha önce ‘biz o şehirlerde nasıl aday göstermeyiz’ diyen AK Parti’liler bu kez İstanbul ve Ankara için Mersin ve Adana’dan vazgeçilebileceğini konuşmaya başladı. Buna karşılık, İzmir için Manisa’dan vazgeçilmesi beklenmiyor” iddiasında bulundu.