Erdoğan: Ekonomik çöküş yaşamıyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'nda konuştu.

Erdoğan: Ekonomik çöküş yaşamıyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Saray’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yılı anısına düzenlenen resepsiyonda konuştu. Erdoğan’a konuşması sırasında eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

Erdoğan konuşmasında Suriye gündemine değinerek “Suriye’de Menbiç’i Amerikalılarla görüşerek, teröristlerden arındırmanın yollarını arıyoruz. İdlip’de yeni bir Halep faciası yaşanmaması için Ruslar ve İranlılarla ortak çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarında öne çıkan kısımlar şöyle;

“Nice zaferleri Ağustos ayında kazandık. Sevr’in de bu ay içinde imzalandığını unutmuyoruz. Biz zaferleri er meydanında kazanmakla maaruf bir milletiz. Suriye sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu da işte bu şekilde yıktık.”

‘ABD ile çözüm arıyoruz’

“Suriye’de Münbiç’i ABD’liler görüşş2erek çözüm arıyoruz. Kıbrıs’tan Ege’ye kadar tüm sorun alanlarında aktif bir politika izliyoruz.”

“Afrin’de YPG’nin başını ezerek bunu gösterdik. Sincar’ın Kandil’e dönüşmemesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Fırat’ın doğusundaki terör bölgelerini ortadan kaldırmak için hazırlıklarımız birer birer sürüyor.

“Bugün Türkiye kalkınma yardımlarında dünyada altıncı, insani yardımda dünyada birinci sıradadır. Biz diğer ülkeler gibi bir eliyle verip diğeri ile geri alanlardan değiliz.

‘Ekonomide kazan-kazan ilişkisi kuruyoruz’

“Ekonomide de kazan kazan ilişkisi ile hareket ediyoruz. Adil bir düzen kurmaya çalışıyoruz. Her alanda sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz.

Eskiden siyasi ve diplomatik olarak kolayca köşeye sıkıştırılabilen, Avrupa’da, Amerika’da rüzgar esse nezle olan bir Türkiye vardı. Bugün neredeyse her gün aleyhinde açıklamalar yapılmasına rağmen, malum kredi derecelendirme kuruluşlarının o sanal verdikleri notlarla bize provokatif dereceler ilan etmelerine rağmen biz kendi yolunda kararlılıkla ilerleyen bir Türkiye’de yaşıyoruz

Bundan çeyrek asır önce Türkiye’yi 3-5 milyar dolarlık operasyonlarla ekonomik olarak çok derin krizlere sokabiliyorlardı. Bugün bu rakamın 10-20 katı büyüklüğünde operasyonlara maruz kalıyor, yine de beklendiği gibi ekonomik çöküş yaşamıyoruz ve Allah’ın izniyle de yaşamayacağız. Eskiden siyasi ve diplomatik olarak kolayca köşeye sıkıştırılabilen, Avrupa’da, Amerika’da rüzgar esse nezle olan bir Türkiye vardı. Bugün neredeyse her gün aleyhinde açıklamalar yapılmasına rağmen, malum kredi derecelendirme kuruluşlarının o sanal verdikleri notlarla bize provokatif dereceler ilan etmelerine rağmen, biz kendi yolunda kararlılıkla ilerleyen bir Türkiye’de yaşıyoruz”

16 SEMBOL SÜS OLSUN DİYE DEĞİL

“Cumhurbaşkanlığı forsumuzdaki 16 sembol, oraya süs olsun diye konmuş değildir, her birinin bir anlamı vardır. Bunu söylerken asla kimseye büyüklük de taslamıyoruz. Bizim inancımızda ve kültürümüzde kibir, kendini üstün görme, gururlanma kesinlikle kabul edilemeyecek kötü hasletlerdir. Müslüman, üstünlüğü sadece takvada gören insandır ancak kime karşı da üstünlük göstereceğimizi iyi biliriz. Elhamdülillah biz de Müslümanlar olarak bu hassasiyetlere, bu ölçüye sıkı sıkıya bağlıyız. Bunları sadece bize büyüklük taslanamayacağını ifade etmek için hatırlatıyorum.”