3. havalimanında DSG işçilerinin eylemi ikinci gününde: Şovu bırakın, sorunları çözün!

3. Havalimanı inşaatındaki DSG firmasında çalışan işçilerin ücretlerinin aylardır ödenmemesine karşı başlattıkları eylem işverenin sorunu çözmemesi üzerine bugün de sürerken, işçiler adına İYİ-SEN'den yeni bir açıklama geldi.

3. havalimanında DSG işçilerinin eylemi ikinci gününde: Şovu bırakın, sorunları çözün!

3. Havalimanı inşaatında İGA bünyesinde faaliyet gösteren DSG Yapı firmasında çalışan işçiler, ücretlerinin 3 aydır ödenmemesine tepki göstererek dün (22 Ekim) iş bırakma eylemi başlatmıştı.

İş bırakma eyleminin ardından İGA yetkilileri işçilerle görüşerek maaşlarının ödeneceğini, iş bırakma eylemlerine son vermelerini isterken, açıklama yaparak şantiyede herhangi bir eylem ya da iş bırakma olmadığı yalanını uydurmuştu.

Görüşmelerde işçiler lehine somut bir adım gelmezken, ücretler ödenene kadar iş başı yapmayacaklarını söyleyen işçiler eylemlerine bugün de devam etti. İşçiler adına İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası da (İYİ-SEN) ‘İGA şovu bırak’ açıklaması yaparak, şirketten işçilerin sorunlarının çözülmesini istedi.

İYİ-SEN açıklaması şöyle:

3.Havalimanı’nda İGA bünyesinde faaliyet gösteren DSG firmasında çalışan inşaat işçisi arkadaşlarımız Ağustos-Eylül-Ekim ayı maaşları ödenmediğı için dün başlatıkları iş bırakma eylemi bugünde devam ediyor.

Bugün İGA yetkilileriyle işçi arkadaşlarımız arasında yapılan görüşmede İGA tüm ödemelerin cuma günü gerçekleşeceğini söyledi. İşçi arkadaşlarımız ödemeler gerçekleşene kadar işe çıkmayacaklarını bildirdi.

İGA yönetimini uyarıyoruz: Kamuoyunda yaptığınız şovları bırakın ve işçilerin sorunlarını çözün. İşçilerin taleplerini yerine getirmediğiniz sürece üçüncü havalimanı’nda iş bırakma eylemleri ve fiili grevler devam edecektir.

Üçüncü havalimanı’nda dün olduğu gibi bugün de hak gasplarına karşı güvenceli ve güvenli bir çalışma ortamı isteğimiz devam etmektedir.
Sendikamız sömürüye ve iş cinayetlerine son verene kadar mücadelesini sürdürecektir.

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI