3. havalimanı Erdoğan'ın seçim şovu için hazırlanıyor

Erdoğan, inşaatına başlanılan 2015 yılından beri şantiye sahasında yaşanan iş cinayetleriyle adeta bir işçi mezarlığı haline gelen 3. havalimanına seçimden 2 gün önce yapacağı inişle 'ilk konuğu' olacak.

3. havalimanı Erdoğan'ın seçim şovu için hazırlanıyor

AKP’nin seçim şovuna yetiştirilebilmesi için işçilere iş ve üretim baskısının yapıldığı üçüncü havalimanının inşaat çalışmalarında son aşamaya gelindi. Havalimanın ilk konuğu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olacak. Erdoğan’ın 22 Haziran günü, yani seçimden 2 gün önce 3. havalimanına iniş yapacağı belirtiliyor.

Yapımına başlandığı 2015 yılından beri yüzlerce işçinin çalışırken can verdiği havalimanı inşaatının yüzde 90’ı biterken, ilk etapta iki pistle açılacak olan yeni havalimanında uçuş sistemlerinin testleri de yapılmaya başlandı.

DHMİ’ye ait TC-LAD kuyruk tescilli uçakla bir süredir aletli yaklaşma sistemlerinin kalibrasyon testleri yapılırken son dönemde hazırlıklar Erdoğan’ın seçim öncesi yapacağı şov için hızlandırıldı.

Kalibrasyon uçağıyla son testleri yapılan pistin kısa süre içerisinde hazır hale getirileceği belirtiliyor.

Daha önce farklı tarihlerde Erdoğan’ın havalimanına uçağıyla iniş yapacağı iddia edilmesine rağmen bu iniş bir türlü gerçekleştirilememişti.