'3 bin 129 askeri okul öğrencisine 24 Haziran'da usulsüz oy kullandırıldı'

Çankaya'ya bağlı Ahlatlıbel Mahallesi'nde 3 bin 129 askeri okul öğrencisine usulsüz oy kullandırıldığı iddia edildi.

'3 bin 129 askeri okul öğrencisine 24 Haziran'da usulsüz oy kullandırıldı'

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Ahlatlıbel Mahallesi’nde 24 Haziran seçimlerinde oy vermesi yasal olarak mümkün olmayan 3 bin 129 askeri okul öğrencisine usulsüz oy kullandırıldığı iddia edildi.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan’ın, bugün yayınlanan “3 bin 129 askeri öğrenci 2 koğuşa nasıl sığar?” başlıklı yazısındaki iddiaya göre yasal olarak oy kullanamayan askeri okul öğrencilerine, ikametgahları bir günde taşınarak oy kullandırıldı.

Takan’ın belgelere ve mahalle muhtarının tanıklığına da yer verdiği yazısına göre öğrenciler, iki koğuşta ikamet eder şekilde gösterildi. Öğrencilerin oy kullandıkları seçim bölgesinde seçmen sayısı 2 bin 180’den 5 bin 309’a, 5-6 olan sandık sayısı da 14’e yükseldi.

MAHALLE MUHTARI: AKP VE MHP’YE YÜZDE 90 OY ÇIKTI

Mahalle Muhtarı Nizam Yılmaz tanıklığını şu sözlerle aktardı: “Seçim kurulunu aradım ben. İlçe seçim, ‘Doğrudur. 1 haftadır bununla uğraşıyoruz’ dediler. ‘Sizin oraya Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrencileri seçmen statüsünde sokuldu’ dediler. Nasıl oldu, diye sordum, ‘İşte kursiyer olarak tanımlandığı için oy kullanabilecekler’ dediler.”

Ahmet Takan’ın iddiasına göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayıyla yapılan bu işlem, seçim günü de devam etti. Askeri öğrenciler, araçlarla oy kullanacakları Ahlatlıbel Mahallesi’ndeki okula getirildi ve askeri düzenle oy kullandırılıp geri götürüldü.

Yazıya göre Muhtar Yılmaz, “Biz sandıklarda görevliydik hepimiz. Bunların oy kullandığı sandıklarda yüzde 90 civarında AKP ve MHP’ye oy çıktı. Sevkle geldiler.” ifadelerini kullandı.