29 Ekim Resepsiyonu'nda Türkiye Kampala Büyükelçisi Helen, katip ise Zeus oldu

Cumhuriyet'in 95. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Uganda'nın başkenti Kampala'daki Türkiye Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyonda, Büyükelçi Sedef Yavuzalp ve büyükelçilik katibinin giydiği kıyafetler gündem oldu.

29 Ekim Resepsiyonu'nda Türkiye Kampala Büyükelçisi Helen, katip ise Zeus oldu

Cumhuriyet’in 95. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Uganda’nın başkenti Kampala’daki Türkiye Büyükelçiliği’nde verilen resepsiyonda, Büyükelçi Sedef Yavuzalp ve büyükelçilik katibinin giydiği kıyafetler gündem oldu.

2010 yılında açılan Uganda Kampala Büyükelçiliği’nde 5 yıldır görev yapan Büyükelçi Sedef Yavuzalp, 29 Ekim resepsiyonunda Yunan mitolojisindeki Tanrıça Helen’i çağrıştıran bir kıyafet tercih ederken, katibin kıyafeti ise Yunan mitolojisinde tanrıların kralı olan Zeus’u çağrıştırdı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Yavuzalp’in evsahibi olduğu, Cumhuriyetin 95. yılı nedeniyle verilen resepsiyona Ugandalı bakan, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Büyükelçi ve katibin Yunan mitolojisinden kıyafetler tercih etmesi görenleri şaşırttı.

Yavuzalp’ın resepsiyonda giydiği kıyafetin fotoğrafları Uganda Parlamentosu’nun resmi Twitter hesabında da paylaşıldı.

Türkiye’nin Uganda’nın başkenti Kampala’daki Büyükelçisi Sedef Yavuzalp (52), daha önce Belçika, Kazakistan ve Danimarka’daki Türkiye Büyükelçiliklerinde katip, başkonsolos ve müsteşar olarak görev yaptı. Ressam da olan Yavuzalp, mozaik resim tekniğini kullanarak yaptığı eserlerle sergiler de açtı.