28 Şubat davasında 21 kişiye müebbet

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davada karar verildi. İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 21 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 68 sanığın da beraatine hükmedildi

28 Şubat davasında 21 kişiye müebbet

Yaklaşık 6 yıldır görülen ve sona gelen 28 Şubat davasında 103 sanıkla ilgili olarak  bugün mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme, İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir’in de aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme iyi halden dolayı 21 sanık hakkındaki cezayı ağırlaştırılmış müebbetten müebbete çevrildi.

Engin Alan’ın da aralarında bulunduğu 68 sanığın beraatine hükmedildi.

Yargılama sırasında vefat eden Teoman Koman, Eser Şahan, Salih Eryiğit ve Tevfik Özkılıç’ın davası düşürüldü.

Sanıklar Çetin Doğan, Çevik Bir, İsmail Hakkı Karadayı’nın aralarında olduğu 21 sanık hakkında ağrılaştırılmış müebbet hapis cezası verildi ancak indirim yapılarak müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Sanıkların yaşları gerekçe gösterilerek yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol uygulanarak tutuklama yapılmayacağının altı çizildi.

103 sanıkla başlayan, 4’ünün bu süreçte hayatını kaybettiği davada mütalaasını Aralık ayında açıklayan Savcı, dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, 2. Başkan Çevik Bir, Harekat Başkanı Çetin Doğan başta olmak üzere 60 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 39 sanık hakkında ise “delil yetersizliğinden” beraat istemişti. Geçen haftaki duruşmalarda sanıklar, savcı mütalaasına karşı savunmalarını yapmıştı.