275 kişilik geçici işe 15 katı kişi başvurunca çekiliş spor salonunda yapıldı

Kilis’te 275 kişilik geçiçi iş için için 4 bin 581 kişi başvuru yaptı. Ordu Valisi Seddar Yavuz ise "İşsizlik sorunu değil iş beğenmeme sorunu var" demişti.

275 kişilik geçici işe 15 katı kişi başvurunca çekiliş spor salonunda yapıldı

Kilis’te 275 kişilik geçiçi iş için için 4 bin 581 kişi başvuru yapması, Türkiye’nin ve düzenin işsizlik gerçeğini bir kez daha ortaya koyarken, akıllara geçtiğimiz günlerde “işsizlik değil iş beğenmeme sorunu var” diyen Ordu Valisi’nin sözleri geldi.

Kilis’te Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda temizlik işleri için İŞKUR’un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 8 ay geçici olarak çalıştırılmak üzere 275 kişinin işe alınacağı açıklandı. Geçici iş için 4 bin 581 kişi, bir başka deyişle alınacak kişi sayısının yaklaşık 15 katı fazla sayıda başvuru geldi. Çok sayıdaki başvuru nedeniyle noter huzurunda Beşevler Spor Salonu’nda çekiliş yapıldı. Kura ile belirlenen 275 kişinin Kasım ayında göreve başlayacağı bildirildi.

“SORUNUMUZ İŞSİZLİK DEĞİL” DEMİŞTİ

Ordu Valisi Seddar Yavuz, kentin patron örgütleriyle İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında “Çocuğa soruyorum ‘ben tekstilde çalışamam diyor’. Niye çalışamazsın? ‘Mesaisi var’ yanıtını veriyor.” ifadelerini kullanıp “Böyle bir mantık olabilir mi? O yüzden sorunumuz bizim sadece işsizlik değil. İş beğenmeme kendisini geliştirmeme, kendisine yatırım yapmama, garanti memurluk bekleme.” diyerek işsizlik gerçeğinin üzerini emekçileri  saçma sapan nedenlerle suçlayarak örtmeye çalışmıştı.