2018’deki Olimpiyat oyunlarında bir ilk: KDHC ve Güney Kore ortak takım kuruyor

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin 2018 Kış Olimpiyatları'ndaki programı açıklandı

2018’deki Olimpiyat oyunlarında bir ilk: KDHC ve Güney Kore ortak takım kuruyor

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2018 yılında Güney Kore’de düzenlenecek olan kış Olimpiyat oyunlarında ilginç bir karar aldı. Alınan karara göre tarihte ilk defa iki farklı ülkenin tek bir takımla mücadele etmesine izin verildi. Bu karara göre kadınların mücadele edeceği buz hokeyi takımı, 35 sporcudan oluşacak ancak bu sporculardan sadece 22 tanesi seçilecek. Diğer dört branşta ise her iki ülke ayrı ayrı yarışacak.

Geçtiğimiz günlerde Güney Kore ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasında, 2018 yılında Güney Kore’de gerçekleşecek olan Olimpiyat oyunlarıyla ilgili bir dizi görüşme gerçekleşmiş ve iki ülke arasında ABD’nin kışkırtmasıyla örülen düşmanlıklar yerini yumuşamaya bırakmıştı. Bu görüşmeler sonucunda Güney Kore ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, 2018’deki Olimpiyat oyunlarına ortak katılma kararı almışlardı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) aldıkları kararla aynı zamanda bu zamana kadar kimi belirsizlik taşıyan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin katılacağı müsabakaları da açıklanmış oldu. Açıklamaya göre Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nden 22 sporcunun müsabakalara katılmasına izin verildiği açıklandı.

Yapılan açıklamada Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti kafilesinin 22 sporcu, 24 yetkili ve 21 medya temsilcisiyle Olimpiyatlara katılacağı belirlendi. KDHC’li kafilenin 3 spor dalının 5 farklı disiplininde mücadele edeceği kararlaştırıldı. Buna göre kafile, buz hokeyi, artistik buz pateni, sürat pateni (kısa kulvar), kros kayağı ve alp disiplininde kayma alanında mücadele edecekleri açıklandı.