20 bin araçlık filosu olan şirket battı

20 bin araçla Türkiye’nin önde gelen filo kiralama şirketlerinden sayılan Fleetcorp’un bankalara ve finans kuruluşlarına ödeyemediği 1,3 milyar borcu nedeniyle battığı belirtiliyor.

20 bin araçlık filosu olan şirket battı

20 bin araçla Türkiye’nin büyük filo kiralama şirketlerinden Fleetcorp’un bankalara ve finans kuruluşlarına olan 1,3 milyar borç ile iflasını açıklama eşiğine geldiği söyleniyor.

Habertürk‘ün haberine göre 3 binin üzerinde müşterisi olan ve tamamı Kuveytli iş adamı Adnan al Bahar’a ait olan şirketin Türk yöneticilerinden ise 1,5 aydan bu yana haber alınamadığı konuşuluyor.

Şirketten ikinci el araç satın alan bazı galericilerin ise araçların parasını ödedikleri halde devrini alamadıkları gerekçesiyle merkezi basıp zarar verdikleri ve bazı çalışanları darp ettikleri iddialar arasında yer alıyor.

50 MİLYON TL ALACAĞI OLANLAR VAR

Habere göre, yılın hemen başında bazı markalar Fleetcorp’un kötü gidişatına bakıp bu şirkete araç satmayı kesti. Ancak tehlike sinyallerini görmeyip bugün yöneticileri ortada olmayan şirketten 50 milyon TL alacağı olan otomobil markaları da var.

YAZI GÖNDERİLİRKEN CEO SIR OLDU

Fleetcorp bir buçuk ay kadar önce kirada olan araçların yetkili servislerine bir yazı yazarak kendilerine ait olan araçların kiralama müşterileri tarafından getirilmesi halinde bakıma alınmamasını isteyen bir yazı gönderdi. Bu yazı aslında şirketin durumuyla ilgili ilk önemli ipucunu veriyordu. Nitekim iddialara göre tam bu yazının yazıldığı tarihlerde şirketin CEO’su Barbaros Çıtmacı ‘ortadan kayboldu’.

‘KÖTÜ YÖNETİM VE SUİSTİMAL’

Fleetcorp’a gerek araç satarken şirketin yaklaşan sonunu görüp hesabını zamanında kapatmış olan markaların, gerekse şirketin CEO’sunu yakından tanıyan bazı finans kuruluşlarının yetkilileri, Fleetcorp’un düştüğü durumun sürpriz olmadığını, şirketin içine düştüğü bu durumda kötü yönetim kadar suiistimal ihtimalinin de olabileceğine dikkat çekiyor.

Şirketin bu şartlarda kurtulmasının mümkün olmadığı, ancak şirkete en az 50 milyon dolar sermaye girişiyle, birkaç yıl içinde yeniden nefes alabileceği konuşuluyor.