2 askerin donarak hayatını kaybettiği olaya ilişkin soruşturma başlatıldı

'Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel hareket timlerinin Dersim'in Nazımiye ilçesinde gerçekleştirdiği operasyon sırasında donarak hayatını kaybeden iki askere ilişkin soruşturma başlatıldığı açıklandı.

2 askerin donarak hayatını kaybettiği olaya ilişkin soruşturma başlatıldı

‘Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı özel hareket timlerinin Dersim’in Nazımiye ilçesinde gerçekleştirdiği operasyon sırasında donarak hayatını kaybeden iki askere ilişkin soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamada ”Nazımiye Kırsalında, (2300m.) rakımlı, karayolu ulaşımı olmayan sadece helikopter faaliyeti ile veya yaya olarak gidilebilen bölgeye, mevsim koşullarına uygun tam teçhizatlı, (12) kişiden oluşan timimiz 22 Ekim 2018 tarihinde helikopter ile indirilmiştir. Pusu faaliyeti icra eden timimizin, ani gelişen olumsuz hava koşullarından etkilenmesi sebebiyle 26 Ekim 2018 tarihinde geri çekilmesi talimatı verilmiştir.” denildi.

Helikopterin bölgeye ulaşamadığının belirtildiği açıklamada ”helikopterin defaten bölgeye ulaşmaya teşebbüs etmesine ve muhtelif tehlikeler atlatmasına rağmen, görüş mesafesinin kısıtlı olması, olumsuz hava koşulları ve sarp arazi yapısı nedeniyle, havadan tahliye gerçekleşememiştir. Aynı zamanda karadan yaya olarak da timimize ulaşılmaya çalışılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada karadan takviye ekibin ulaşmasıyla ilk müdahalenin yapıldığı ifade edilerek ”(2) kahraman evladımızın hipotermi tanısı ile güvenli bir bölgeye getirilmesi sağlanmış hava koşullarının kısmen düzelmesi ile yoğun bir çaba sonucunda helikopterin bölgeye ulaşımı sağlanmış ve timimizin Tunceli Devlet Hastanesine sevki gerçekleşmiştir.” denildi.

Valilikten yapılan açıklamada olay hakkında soruşturma başlatıldığı ”Olayla ilgili olarak Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli; Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’nca da idari soruşturma başlatılmıştır.” ifadeleriyle bildirildi.