19 Mayıs töreninde CHP ve HDP çelenklerine saldırı

Çorlu'da 19 Mayıs töreninde, henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın Atatürk anıtına bırakılan HDP ve CHP çelenklerine saldırdı

19 Mayıs töreninde CHP ve HDP çelenklerine saldırı

Çorlu’da 19 Mayıs töreninde, henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın Atatürk anıtına bırakılan HDP ve CHP çelenklerine saldırdı. HDP çelengini parçalayan kadın CHP çelengini de devirdi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk anıtında düzenlenen programının ardından elinde Türk bayrağıyla gelen bir kadın, HDP çelengini parçaladı, CHP çelengini de devirdi.

Çorlu’daki 19 Mayıs töreninde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, CHP ve AKP çelenkleri bırakıldı. HDP Tekirdağ İl Başkanlığı üyeleri ise resmi programın ardından Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Oluşturulan yürüyüş korteji, çelenk programının ardından Cumhuriyet Parkı’na kadar yürüdü.

Kutlama programından bir süre sonra elinde Türk bayrağı ile Atatürk Meydanı’na gelen ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kadın, üzerinde HDP Tekirdağ İl Örgütü yazılı çelengi yere atıp parçaladı. Çelengin üzerinde zıplayan kadın daha sonra CHP’nin çelengini de yere atarak, “Ne işi var bunun, burada? Türkiye’mize göz koyuyorlar, vatanımıza göz koyuyorlar. Ne işleri var burada. Bir sahip çıkmıyorlar Türkiye’mize, düşmanlarla beraber oluyorlar. Benim torunlarım çocuklarım nasıl büyüyecek burad?. Ne biçim iş bu be?” diyerek anıttın uzaklaştı.

Polis, kadının kimliğinin belirlenip yakalanması için çalışma başlattı.