17 Ağustos Depremi'nde hayatını kaybedenler anıldı

17 Ağustos Depremi'nde hayatını kaybedenler, depremin merkez üssü Kocaeli ve Yalova'da saat 03.02'de çeşitli etkinliklerle anıldı.

17 Ağustos Depremi'nde hayatını kaybedenler anıldı

Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlar, 17 Ağustos 1999’da yaşanan depremin merkez üssü Kocaeli ve Yalova’da saat 03.02’de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Gölcük’te bulunan Kavaklı Sahili’ndeki Deprem Anıtı önünde Marmara Depremi’nin 19. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde, felaketin yaşandığı saat olan 03.02’de anıta çelenk konuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup, depremde yaşamını yitirenler için dua edildi. Etkinlikte kaymakam ve belediye başkan yardımcısının yaptığı konuşmaların ardından denize karanfil bırakıldı.

Yalova’da, 17 Ağustos 1999 tarihindeki Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler, 19 sene önce depremin yaşandığı saat olan 03.02’de düzenlenen törenle anıldı.

Kentte depremde yıkılan bazı binaların enkazı üzerine kurulan Deprem Anıtı’na akşam saatlerinde gelen vatandaşlar, felakette yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu beton bloklara çiçek bıraktı.

Anıtın içindeki fotoğraf sergisini de gezen vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.