16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başlıyor

16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 1 Ağustos’ta Nikos Kazancakis'in "Zorba" adlı eseriyle yapılacak açılışla sanatseverlerle buluşuyor.

16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başlıyor

16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 1 Ağustos’ta sanatseverlerle buluşuyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen festivalin açılışı, Nikos Kazancakis’in “Zorba” adlı eseriyle gerçekleşecek.

Bodrum Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşecek festival, Nikos Kazancakis’in ünlü eseri “Zorba” ile açılışını yapacak.

Mikis Theodorakis’in müziği, Lorca Massine’nin metni ve koreografisiyle hazırlanan eser, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

3 Ağustos’ta İspanyol “Castro Romero Flamenco” topluluğu, kendi müzikleri ve koreografilerinden oluşan “Esencia Flamenca” adlı performansı sahneleyecek.

8 Ağustos’ta Viyana Devlet Opera Balesi Birliği, balenin yıldızlarını sahneye taşıyan “Balenin En İyileri” gösterisini sergileyecek.

11 Ağustos’ta ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin bale sanatçıları, “Don Kişot” balesini sunacak. Cervantes’in aynı adlı romanından hareketle Marius Petipa’nın adımlarıyla sahnelenen eserde, Ludwig Minkus’un müzikleri izleyiciyle buluşturulacak.

Kapanış ise 15 Ağustos’ta, Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, 2015-2016 DOB sanat sezonunda dünya prömiyerini yapan “Frida” eserini sahneleyecek. Eserin müzikleri Arturo Marquez, Jose Pablo Moncayo ve Aksel Akın’a, koreografisi ise Özgür Adam İnanç’a ait.