12 katlı orduevi binası Bilal'in vakfına veriliyor!

40 yıl Orduevi olarak kullanıldıktan sonra 2013 yılında boşaltılan binanın TÜRGEV'e verileceği belirtiliyor.

12 katlı orduevi binası Bilal'in vakfına veriliyor!

Diyarbakır Orduvevi depreme dayanaklı olmadığı için 2013 yılında yıkım kararı alınarak boşaltılmasının ardından 7. Kolordu Komutanlığı içinde yeni bir orduevi yapımı karşılığında TOKİ’ye verilmişti. Ancak TOKİ’ye verilen 12 katlı binanın yıkılmayacağı, güçlendirilip Bilal Erdoğan’ın yönetimindeki islamcı TÜRGEV’e devredileceği iddia edildi.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, konuyu TBMM Genel Kurulu’na taşıyarak tarihi binanın akıbetiyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle sorular yöneltti.

TOKİ’nin Mayıs 2017’de, bünyesinde kapalı spor salonu, muhafız birlik binası, yemek salonu, kafeterya binası, teshin merkezi, su deposu, 2 adet nizamiye binası ve spor alanları barındıran yeni bir ordu evi inşaatı için ihaleye çıktığı, ancak eski orduevinin güçlendirme projesinin tamamlanmasının ardından TÜRGEV’e tahsis edileceği bilgisinin basın yayın organlarına yansıdığını ifade eden CHP’li Bozkurt, bu iddiaların doğru olup olmadığını, doğru ise hangi gerekçe ve hukuki dayanak ile gerçekleşeceğini sordu.

Bozkurt ayrıca, “Eski Orduevi’nin TÜRGEV’e tahsisi planlanmakta ise tahsis, devir veya kullanım hakkı belli bir bedel karşılığında mı yapılacaktır? Öyle ise ne kadar bedelle yapılacaktır? “ sorularını yöneltti.