'110 bin caminin 15 lt süt veren inek kadar katkısı yok' dedi, imamlar hedef gösterdi

Gaziantep’te bir vatandaşın sosyal medyada Türkiye'deki cami ve imam enflasyonunu eleştirdiği paylaşımına imamlar "cenaze namazını kılmama" kararıyla yanıt verdi.

'110 bin caminin 15 lt süt veren inek kadar katkısı yok' dedi, imamlar hedef gösterdi

Gaziantep’te bir vatandaşın sosyal medyada Türkiye’deki cami ve imam enflasyonunu eleştirdiği paylaşımına imamlar provokatif bir yanıtla karşılık verdi.

Gaziantep’te yaşayan Ahmet N. isimli vatandaş sosyal medya hesabından “110 bin cami, 110 bin imam’ın ülke ekonomisine günde 15 kilo süt veren inek kadar katkısı yoktur. Nasıl kalkınacağız?” diye yazdı.

Cami imamı  Ahmet Tahiroğlu ise buna karşılık olarak  “Bu şahsın cenazesi bana getirilirse namazını kıldırmayacağım” dedi ve meslektaşlarının da bu çağrısına uymalarını istedi.

Tahiroğlu’nun kendi sosyal medya hesabından, “Dikkat; bu paylaşımı yapan, bu şahsın cenazesi eğer bana getirilirse cenaze namazını kıldırmayacağım. Kamuoyuna duyurulur… Ayrıca meslektaşlarıma da uyarımdır…” paylaşımına çok sayıda imamdan da destek geldi.

Sözcü‘nün ulaştığı Tahiroğlu yapılan paylaşımın “halkın dini değerlerine, mabedleree ve saygın bir yere sahip imamlık müessesesine hakaret ve açıkça bir saldırı olduğunu” öne sürerken, paylaşımı yapan şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.