11 kişinin hayatını kaybettiği kazanın tanığı ortaya çıktı

11 kişinin hayatını kaybettiği Başaran Holding'e ait jetin kaza nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken, kazanın bir görgü tanığı olduğu ileri sürüldü.

11 kişinin hayatını kaybettiği kazanın tanığı ortaya çıktı

İstanbul’a gelmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri’nden havalanan Başaran Holding’e ait özel jet İran’da düşmüş, kazada 3’ü mürettebat, işadamı Hüseyin Başaran’ın kızı 28 yaşındaki Mina Başaran ile 7 kız arkadaşı toplam 11 kişi yaşamını yitirmişti.

Jetin kaza nedeni halen açıklanmazken, olayla ilgili bir tanık ortaya çıktı. Aynı saatlerde İran üzerinde uçan THY uçağı pilotu, jetin gözden kaybolma anını anlattı.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, THY’ye ait Boeing 777 uçağının, aynı saatlerde İran üzerinde uçuş yaptığı ve pilotun olaya tanık olduğu öğrenildi.

Pilotun, “Jeti gördüm, normal seyrediyordu. Birden gözden kayboldu” dediği kaydedildi. Kazayla ilgili olarak pilotla daha ayrıntılı bir görüşme yapılacağı kaydedildi.

KAYIT CİHAZI ARANIYOR

Öte yandan İran’ın, tatilin ardından kazayı aydınlatmak üzere oluşturduğu ekibin, öncelikle uçuşa ilişkin verilerin kaydedildiği ve ağır hasar alan “flight data recorder”ın (FDR) uçuş verilerinin kaydedildiği parçalarını arayacağı belirtildi. Bu parçayı, kaza sonrasında bölgeye gelen köylülerin almış olabileceği olasılığı da değerlendiriliyor. Köylülerle temas kurulması bekleniyor. Ekip, kaptan pilot Beril Gebeş’in naaşını da aramaya devam edecek. Gebeş’in, çarpmanın etkisiyle uzak bir noktaya savrulmuş olabileceği üzerinde de duruluyor.